Een schoonmaker die de ramen wast

Het belang van een schone werkomgeving voor het welzijn van werknemers

Schone en hygiënische kantoren zijn essentieel voor de tevredenheid van werknemers. In de onderstaande artikelen leest u meer over het verbeteren van de ervaring op de werkplek door uw schoonmaakwerkzaamheden te optimaliseren. En hoe u dit kunt bereiken door gebruik te maken van de middelen die u al heeft, maar met de hulp van nieuwe technologie. 

 

Als facilitair manager wilt u een naadloze ervaring leveren, zonder klachten. Maar het is lastig om de controle in handen te houden en het verbeteren van werkzaamheden onder doorlopende druk van kosten is nog lastiger. Een schone en gezonde werkomgeving is de sleutel tot tevredenheid, welzijn en productiviteit onder werknemers en kan u helpen bij het aantrekken en behouden van getalenteerde werknemers. 


Studies laten zien dat 72% van de werknemers terughoudend is, om een bedrijf met een slechte hygiëne aan te bevelen aan werkzoekenden, terwijl 70% het gevoel heeft dat slechte kantoorhygiëne echt invloed heeft op hun algemene werktevredenheid. Met andere woorden, de werkomgeving heeft een grote invloed op algehele tevredenheid van werknemers en hygiëne speelt hier een bepalende rol in. Onderzoek laat ook zien dat klachten over de sanitaire ruimtes het vaakst voor komen. Daarom is het bieden van hoge en consistente schoonmaakkwaliteit van essentieel belang. Vooral in deze tijd, nu hygiëne een topprioriteit is.


De werkruimte op kantoor evolueert continu en is steeds meer gericht op een meer flexibele en activiteit-gebaseerde lay-out. Dit heeft invloed op de manier waarop werknemers door het kantoorlandschap navigeren en het is een veeleisende taak om voor een consistente schoonmaakkwaliteit te zorgen in een dergelijke dynamische omgeving. Het is een grote uitdaging om controle te behouden over alle aspecten van het kantoor en proactief in plaats van reactief te handelen.


Een consistent gezonde en schone werkplek voor uw werknemers vereist nieuwe en slimmere manieren van werken. Innovatieve en functionele oplossingen met hoge capaciteit in combinatie met datagestuurd schoonmaken bieden u de mogelijkheid om efficiëntie te verhogen, tijd te besparen en de werkomgeving te verbeteren voor schoonmakers, kantoorwerknemers en uzelf. Dit geeft u het gevoel dat u de controle heeft en dat zorgt voor gemoedsrust.


Ontdek meer over de manier waarop actuele gegevens u kunnen helpen bij het bereiken van een hoge en consistente schoonmaakkwaliteit. 


U kunt er hier meer over lezen

 

 

tork_datadrivencleaning_male_cleaner_tablet_800x500.jpg   


Gebruik datagestuurd schoonmaken om de schoonmaakkwaliteit, hygiëne en operationele efficiëntie te verbeteren 

Sinds de pandemie hebben mensen een sterke behoefte om zich veilig en zeker te voelen op de werkplek. Tot wel 71% van werknemers verwacht dat hun werkgever extra schoonmaakrondes uitvoert om te zorgen voor de hygiëne****. En met hogere eisen aan de schoonmaakkwaliteit en hygiëne, komt er een grotere behoefte aan maximale efficiëntie en schoonmaakmiddelen. Een upgrade naar datagestuurd schoonmaken kan u helpen dit te bereiken. 
 
Zorg voor hoge kwaliteit en verminder klachten
Steeds meer faciliair managers erkennen dat digitale oplossingen hen kunnen helpen om een hoge schoonmaakkwaliteit te garanderen, en dat is volkomen terecht. Het is zelfs aangetoond dat datagestuurd schoonmaken een tot 30% hogere klanttevredenheid oplevert*****. Het doet dit door de operationele efficiëntie te verhogen en schoonmakers in staat te stellen hun middelen te optimaliseren en een veilige omgeving te creëren. 
 
Gebruik tijd effectief
Daarom hebben veel vooruitstrevende bedrijven gekozen voor het gebruik van Tork Vision Schoonmaken, ’s werelds toonaangevende facilitair managementoplossing. Deze oplossing geeft schoonmakers toegang tot realtime data op tablets of smartphones, zodat ze proactief kunnen werken en problemen kunnen verhelpen voordat ze tot klachten leiden.
 
Verbeter de kwaliteit en efficiëntie
Aanvullend op schoonmakers helpen zich in te zetten precies waar en wanneer dat nodig is, blijf altijd één stap voor en overtref de verwachtingen op het gebied van hygiëne zelfs op dynamische en veeleisende werkplekken, stelt het schoonpersoneel ook in staat om met minder inspanning een hoger niveau van schoonmaakkwaliteit te leveren. Dit helpt klachten te verminderen en stelt u in staat om de bedrijfsvoering beter te managen en te optimaliseren, de controle te behouden en te genieten van uw gemoedsrust. 
 
Bevorder duurzaamheid en welzijn
Tork Vision Schoonmaken draagt ook bij aan duurzaamheid door minder afval door alleen na te vullen wat nodig is, wanneer dat nodig is. Bovendien helpt deze nieuwe manier van werken om stress te verminderen en de motivatie te verhogen, aangezien het personeel weet dat elke taak ertoe doet. 

Wilt u meer te weten komen over Tork Vision Schoonmaken?

U kunt hier meer lezen.
“Datagestuurd schoonmaken informeert ons als de dispensers bijna leeg zijn, zodat we niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. We nemen beslissingen op basis van feiten, niet gevoelens.”
Sander Borggreve, Facility Manager bij WTC Amsterdam

De waarde van Tork Vision Schoonmaken

Productaanbevelingen

Bronnen

*De CEBR survey
** Tork Office Hygiene Whitepaper 2018
*** Gemeten over bijna 13.000 verbonden dispensers tussen juni en december 2019, gebaseerd op de tijd per maand dat een dispenser een lege status heeft ten opzichte van de totale tijd per maand.
****2020-onderzoeksstudie van Kantar, aangevraagd door Essity. 
*****Metingen van de klanttevredenheid in twee sanitaire ruimtes met Tork Vision Schoonmaken en twee traditionele sanitaire ruimtes tijdens de ISSA/Interclean, mei 2016. 
 
Opmerking: Tork Vision Schoonmaken had hiervoor de naam Tork EasyCube®.