Testimonial_Figi_800x500.jpg   

Hotel theater Figi speelt in op toenemende duurzaamheidseisen van gasten met Tork PaperCircle

Duurzaamheidsdoelstellingen zijn relevanter dan ooit. Ook gasten in hospitality verwachten steeds vaker initiatieven met betrekking tot duurzaamheid. ’s Werelds eerste recyclingservice voor papieren handdoeken van Tork (een merk van Essity), Tork PaperCircle, kan facilitair managers uit de Hospiltality branche hierbij ondersteunen. Hotel theater Figi in Zeist maakt sinds 2018 gebruik van deze service. Tork PaperCircle draagt hier direct bij aan de verduurzaming van het hotel. Niet alleen wordt het afval verminderd, maar ook wordt de ecologische voetafdruk verlaagd. 

Duurzaamheidstijdperk
Gasten vragen steeds vaker actief naar het duurzaamheidsbeleid in de hospitality sector. Een actief beleid is mede hierdoor noodzaak. Hoewel papieren handdoeken de meest gebruikte methode is voor het drogen van handen, wordt momenteel slechts 1% teruggewonnen voor recycling. Hier ligt een onbenutte kans voor een circulair bedrijfsmodel.


Hotel theater Figi maakt sinds 1995 gebruik van Tork producten en is vanaf 2018 gestart met de Tork PaperCircle® recyclingdienst. Diederik Ruijs, facilitair manager bij hotel theater Figi: “Duurzaamheid is voor Figi van groot belang en het speelt zeker in deze tijd een belangrijke rol. Zowel bij onze zakelijke als particuliere gasten, die Figi dagelijks, maandelijks en jaarlijks bezoeken. Er is veel vraag vanuit de gast wat Figi aan duurzaamheid doet. De producten die wij afnemen bij Tork zijn duurzaam en gaan langer mee. Dit is voor beide partijen en onze omgeving een goede stap."  


Het implementatieproces naar het meer duurzame gebruik van papieren handdoeken door recycling verliep vlekkeloos bij hotel theater Figi. De papieren handdoeken worden na gebruik gedeponeerd in een aparte afvalbak, vervolgens ingezameld in een speciale container en daarna verwerkt tot nieuwe tissueproducten. Ruijs: “Het is een simpele recyclingdienst die efficiënt kan worden ingezet. Tork PaperCircle® is voor onze klanten een krachtig statement van onze inzet voor duurzaamheid”.  


Tork PaperCircle
Tork PaperCircle® is ‘s werelds eerste circulaire recyclingdienst voor papieren handdoeken, waarbij gebruikte handdoeken worden omgezet in nieuwe papieren hygiëneproducten. Na het gebruik van een papieren handdoek in een sanitaire ruimte wordt deze weggegooid in een afzonderlijke afvalbak. Schoonmakers houden bij het legen van de afvalbakken de papieren handdoeken apart. Essity’s recyclepartner haalt de papieren handdoeken vervolgens op en brengt ze naar een plaatselijke Essity-fabriek, waar ze worden gerecycled tot nieuwe tissueproducten.  


Op dit moment worden meer dan 380 verschillende locaties in 12 landen bereikt met Tork PaperCircle®. De service bouwt voort op toegewijde samenwerkingen tussen klanten, afvalverwerkingsbedrijven en Tork. Door een circulaire kringloop voor papieren handdoeken te creëren, lopen Essity en Tork voorop in de verandering van de industrie. Voor een kantoor met zo’n 800 werknemers bespaart dit een C02e-uitstoot van wel 190 kg per maand.


Klik hier voor meer informatie over Tork PaperCircle® en kijk of de recyclingdienst ook beschikbaar is in jouw sector. Bekijk hier de video over hotel theater Figi.1 De berekende CO2e-besparingen per maand voor een gemiddeld kantoor met 800 werknemers. *Schatting is gebaseerd op een levenscyclusanalyse (LCA) uitgevoerd door Essity/Tork en geverifieerd door IVL, Swedish Environmental Research Institute Ltd, 2019, waarbij rekening is gehouden met de vermeden processen. Werkelijke besparingen in uw faciliteit kunnen afwijken van dit resultaat.