Uni-of-Maryland_800x500.jpg  

Garandeer op elk moment een goede academische omgeving

Door altijd handdoeken beschikbaar te hebben om goede handhygiëne te waarborgen, wordt er een positieve ervaring gecreëerd in de sanitaire ruimte en laat de school zien dat het welzijn van de studenten en de faculteit belangrijk voor hen is. Tork PeakServe biedt 24 uur per dag beschikbaarheid van handdoeken en garandeert hiermee de juiste handhygiëne. Dit alles leidt tot minder risico's op kruisbesmetting en ziekteverzuim. Zie hoe Tork PeakServe helpt met het vrij complexe onderhoud van de campus van de Universiteit van Maryland, die bestaat uit 96 academische gebouwen en 13 sportfaciliteiten.


Tork PeakServe luidt een nieuw hoofdstuk in van facilitair onderhoud

Met bijna 560.000 vierkante meter aan oppervlakte om schoon te houden, met 96 academische gebouwen en 13 sportfaciliteiten, is het voor het facilitaire team van de Universiteit van Maryland geen kleine taak om dit elke dag te doen. De universiteit is in 1856 opgericht en is sinds die tijd gegroeid tot een complex waar op dit moment meer dan 41.000 studenten studeren en bijna 5.000 faculteitsleden werken. De faciliteiten moeten natuurlijk in goede staat verkeren om te voldoen aan de eisen van een alsmaar groeiende campus. Als thuisbasis van de Maryland Terrapins, verspreid over 13 sportfaciliteiten, hosten ze sportevenementen en verzorgen ze de sportbenodigdheden van de campus. Met een groot aantal gebouwen en eisen, was het team van de Universiteit van Maryland op zoek naar een systeem om de efficiëntie te verbeteren. Ook zochten ze een oplossing die zowel in de academische gebouwen als in het stadion zou werken. Met de hulp van Tork PeakServe® hebben ze de hygiëne in hun sanitaire ruimtes kunnen verbeteren en is de benodigde servicetijd door het personeel verminderd.


Minder controles, minder problemen

Tijdens een thuiswedstrijd van de Terrapins biedt de universiteit ruimte aan 54.000 bezoekers, wat veel vraagt van de sanitaire ruimtes. Athletics Facilities Manager Thomas Saunders vertelt dat het onderhoudsteam, vóór Tork PeakServe, altijd tegen verschillende problemen aanliep om te garanderen dat de ervaring in de sanitaire ruimte altijd positief was voor bezoekers. “Voor elke game moesten we altijd voor elke dispenser besluiten of we het risico wilden lopen zonder handdoeken te zitten tijdens de rust of om de halve rollen te vervangen voor nieuwe, wat voor extra afval en onkosten zorgde. Wanneer dispensers tijdens wedstrijden leegraakten, raakten bezoekers altijd gefrustreerd, omdat er rijen ontstonden en de tijd voor een bezoek aan de sanitaire ruimte groter werd,” aldus Saunders. 


Tork PeakServe hielp het team om afval te verminderen zonder dat dit afdeed aan de ervaring van bezoekers. Het tegenovergestelde gebeurde en de ervaring van bezoekers verbeterde, doordat het aantal lege dispensers werd verminderd, waardoor het personeel de tijd had om elke dispenser bij te vullen vóór een evenement zonder producten weg hoeven te gooien uit de dispenser. “De mogelijkheid om de dispensers op elk moment bij te kunnen vullen, is voor mijn team en mijzelf een echte aanwinst. Het vermindert onze zorgen over het opraken van producten tijdens een evenement.” zegt Saunders.


Win-win voor het personeel

“Een van de grotere obstakels bij een grote verandering in een sanitaire ruimte, is het verkrijgen van de steun van het schoonmaakpersoneel dat elke dag met het product moet werken,” deelt Saunders. Met meer dan 165 schoonmaakmedewerkers, was het heel belangrijk om deze transitie goed te beheren en een systeem te vinden dat voor het hele team zou werken. Bob Pils, Assistant Director for Building Services, meldt dat Tork PeakServe ongekende support heeft ontvangen van het onderhoudspersoneel, omdat het zo eenvoudig is in gebruik. “We hebben totaal geen weerstand gehad van ons schoonmaakpersoneel wat betreft Tork PeakServe. Het team heeft ontdekt dat ze dankzij de carry packs meer vullingen kunnen meenemen tijdens hun rondes en dat ze minder voorover hoeven te bukken om rommel van de vloer te rapen, omdat er slechts één vel per keer wordt uitgegeven met PeakServe,” zegt Pils. Omdat er minder bewegende onderdelen zijn, kan er minder fout gaan en bespaart het team tijd die ze weer aan andere taken kunnen besteden.


“Ons doel is om ervoor te zorgen dat elke student, medewerker en bezoeker de best mogelijke ervaring heeft wanneer ze op de campus zijn, en de sanitaire ruimtes maken daar onderdeel van uit. Dankzij Tork PeakServe hebben we die ervaring kunnen verbeteren en hoeven we ons geen zorgen te maken over lege dispensers, hygiëne in de sanitaire ruimte en de vele andere problemen die we dagelijks tegenkomen met handdoekdispensers,” aldus Pils. “Dit is een positieve stap in de juiste richting voor ons schoonmaakpersoneel.”