CleanCare_800x500.jpg 


Tork lanceert biobased reinigingsdoeken en herziet bestaand assortiment om duurzaamheidsontwikkelingen bij bedrijven te stimuleren

2021--09-29
 
Duurzaamheid is niet langer alleen een kwestie van voorkeur, door de snelle ontwikkeling van de publieke opinie en wijzigingen in de wetgeving wordt het een bepalende factor voor bedrijven. Om ondernemers hierbij te ondersteunen heeft Tork haar gehele assortiment herzien om de efficiëntie te maximaliseren en meer duurzaamheid te bieden aan bedrijven. Tork, een Essity merk, breidt daarom haar assortiment industriële reinigingsdoeken uit met de nieuwe Tork Biobased Heavy-Duty Reinigingsdoek. De reinigingsdoeken zijn ontworpen om duurzaamheidsdoelstellingen te halen, zonder in te boeten aan productiviteit en efficiëntie. 
 
Reinigingsdoek van 99% biobased vezels
Met producten zoals de nieuwe Tork Biobased Heavy-duty Reinigingsdoeken kunnen bedrijven profiteren van verbeterde absorptie, levensduur, vermindering van pluisjes en ook verbeterde consumptie van oplosmiddelen. Naast de verbeterde efficiëntie dragen de nieuwe reinigingsdoeken ook bij aan het verminderen van de klimaatimpact van bedrijven. Zo bestaat de nieuwe reinigingsdoek uit 99% biobased vezels, is hij plantaardig en duurzaam geproduceerd. Daarnaast onafhankelijk gecertificeerd als OK Biobased door TÜV Oostenrijk. 
 
Tork’s duurzaamheidsverbetering binnen bestaand assortiment 
Tork voert assortiment-breed ook duurzaamheidsverbeteringen door; zo is het gehele assortiment van Tork verbeterd met nieuwe en duurzamere verpakkingen. 30% van de verpakkingen van de reinigingsdoeken bestaat nu uit gerecycled plastic (dit helpt de cirkel te sluiten en het verbruik van nieuw plastic te verminderen) en er is gebruik gemaakt van 100% gerecyclede kartonvezels voor de kartonnen draagbare doos. Bovendien is de ecologische voetafdruk van de Tork exelCLEAN®-doeken de afgelopen tien jaar met 28% verminderd*. Ook zijn de dispensers herzien om ze zo nog efficiënter én duurzamer te maken. Tork-reinigingsdoeken zijn nu intergevouwen voor eenvoudigere gebruik. Vel-voor-vel dosering betekent dat gebruikers alleen nemen wat ze nodig hebben, waardoor afval wordt verminderd. 
 
Klik hier (NL) of hier (BE) voor meer informatie.
 
 
*Levenscyclus analyse uitgevoerd door Essity en geverifieerd door IVL Svenska Miljöinstitutet in April 2021 tegen Tork exelCLEAN® in 2011

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Stefan Bruckmann, Brand Activation Manager DACH & BNLX
+49 (0)621 778 4734
stefan.bruckmann@essity.com