Tork PaperCirce_800x500.jpg

ISS gaat Tork PaperCircle® aanbieden in facilitaire omgevingen in Europa  

30.05.2022
 

Met de toenemende schaarste en prijs van grondstoffen zijn recycling en circulaire oplossingen belangrijker dan ooit. Hoewel papieren handdoeken de meest gebruikte methode zijn voor het drogen van handen, wordt momenteel slechts 1% teruggewonnen voor recycling. Hieruit blijkt dat papieren handdoeken een onbenutte kans blijven voor een circulair bedrijfsmodel. Europees facilitair management bedrijf ISS zal de Tork PaperCircle® recyclingdienst pro-actief aanbieden bij hun klanten. De samenwerking is een grote stap voor Essity’s bijdrage aan de klimaatdoelstellingen.

 
Tork PaperCircle® is 's werelds eerste circulaire recyclingdienst voor papieren handdoeken, waarbij gebruikte handdoeken wordt omgezet in nieuwe papieren hygieneproducten. ISS is een van de wereldwijde facilitair management bedrijven die de Tork PaperCircle® zal implementeren bij facilitaire locaties door heel Europa. De service wordt geïnstalleerd in sanitaire ruimtes, waar gebruikte papieren handdoeken worden verzameld in een daarvoor bestemde bak. Het schoonmaakpersoneel van ISS verwijdert vervolgens de gebruikte handdoeken voor transport naar de lokale fabriek van Essity voor recycling tot nieuwe papieren hygiëneproducten. Hiermee zal ISS haar klanten helpen het afval van papieren handdoeken met 20% te verminderen en de CO2 uitstoot van de ingezamelde handdoeken tot wel 40% te verlagen.  
 
"ISS streeft ernaar volledig klimaatneutraal te zijn voor 2040. Als 's wereld grootste schoonmaakleverancier willen we echte verandering in onze sector mogelijk maken door milieuvriendelijke producten en methoden te ontwikkelen en te implementeren - in nauwe strategische samenwerking met onze leveranciers en klanten. Geen enkel bedrijf kan de klimaatcrisis in zijn eentje oplossen. Samenwerken is essentieel bij het bouwen aan een duurzamere toekomst", aldus Tracy Nilsson, Global Head of Sustainability bij ISS World Services A/S.  
 
"We zijn ontzettend blij dat de recycling van gebruikte handdoeken wordt vergroot met de hulp van ISS en hun uitgebreide klantenbestand. Samen kunnen we een verschil maken in onze branche door kennis en innovaties te delen die de impact op het milieu verminderen en tegelijkertijd zorgen voor hygiëne en efficiëntie", aldus Jan Salomon, Key Account Director bij Essity Professional Hygiene.
 
De recyclingdienst is inzetbaar in 14 landen in Europa en bereikt meer dan 35 miljoen gebruikers op luchthavens, kantoren en andere locaties. Door een circulaire kringloop voor papieren handdoeken te creëren, lopen Essity en haar merk Tork voorop in de verandering van de industrie. Tork PaperCircle is slechts één voorbeeld van Essity’s bijdrage aan de klimaatdoelstellingen van het Akkoord van Parijs, en als mede-ondertekenaar van het Global Compact-duurzaamheidsinitiatief van de VN. Om vooruitgang te boeken met deze initiatieven geeft Essity prioriteit aan 6 van de 17 VN-doelen, waarbij de nadruk ligt op klimaatactie, verantwoorde consumptie en productie, schoon water en sanitaire voorzieningen.  
 
 
Lees hier (NL) of hier (BE) meer en kijk of Tork PaperCircle ook beschikbaar is in jouw sector. 
 
 
Over ISS

ISS is een toonaangevend bedrijf op het gebied van workplace experience en facility management. In samenwerking met klanten stimuleert ISS de betrokkenheid en het welzijn van mensen, minimaliseert de impact op het milieu en beschermt en onderhoudt locaties. ISS brengt dit alles tot leven door een unieke combinatie van gegevens, inzicht en uitmuntende dienstverlening in kantoren, fabrieken, luchthavens, ziekenhuizen en andere locaties over de hele wereld. ISS heeft meer dan 350.000 werknemers over de hele wereld, die wij "placemakers" noemen. In 2021 bedroeg de wereldwijde omzet van ISS Group 71 miljard DKK. Ga voor meer informatie over de ISS Group naar www.issworld.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Stefan Bruckmann, Brand Activation Manager DACH & BNLX
+49 (0)621 778 4734
stefan.bruckmann@essity.com