Handhygiënetraining

Handhygiënetraining

Onze trainingsoplossing op basis van de 4 momenten van handhygiëne in een thuisomgeving van de WGO traint u en uw personeel. Zo verbetert u op elk van deze cruciale momenten – in virtual reality.
Een verpleegkundige die een VR-bril test

Verbeter je handhygiëne in virtual reality

Zet uw VR-headset op en bereid u voor op een nieuwe dienst in de virtuele zorginstelling. In een reeks levensechte situaties oefent u de Mijn 4 momenten voor handhygiëne in een thuisomgeving van de WGO.

VR-glasses_800x200.jpg  


Download de app 

Alles wat u hiervoor nodig hebt is een VR-compatibele smartphone, een VR-koptelefoon met afstandsbediening of iets soortgelijks om het spel te besturen en de app Tork VR Training voor zorginstellingen. De app is beschikbaar via de AppStore, Google Play en Oculus Store.
Voor iPhones/iOS adviseren we: Merge VR-headset (geen afstandsbediening nodig voor deze headset, u klikt op de headset om het spel te sturen); https://www.amazon.com/Merge-Goggles-Augmented-Adjustable-Comfortable/dp/B015CD6NVE
Voor Android-telefoons: Er zijn talloze VR-headsets om uit te kiezen, afhankelijk van welke telefoon u hebt. Alles van karton
 
Hoe te downloaden:
 
  • Zorg ervoor dat u een VR-bril hebt die werkt met uw smartphone
  • Download de app via de AppStore of GooglePlay op uw telefoon
  • Verbind de afstandsbediening met behulp van Bluetooth aan uw telefoon
  • Start de app op en plaats de smartphone in uw VR-bril
  • Afstellen en kalibreren
  • Stap in onze virtuele wereld 
Verpleegkundigen in een vergadering

Virtual reality om beter te leren

Virtual reality maakt het trainen niet alleen leuk en boeiend, het is ook zeer effectief in het aansturen van gedragsverandering. Onderzoek laat zien dat wanneer we een handeling daadwerkelijk uitvoeren of simuleren, we bijna 90% onthouden.

Training op basis van het nieuwste onderzoek

Tork VR Schone Handen Training voor zorginstellingen is gebaseerd op de WGO-richtlijnen voor handhygiëne in een thuisomgeving. Om het een effectief hulpmiddel te maken voor het stimuleren van gedragsverandering en het verbeteren van de naleving van handhygiëne, hebben we training ontwikkeld in nauwe samenwerking met zorginstellingen, gedragswetenschappers en andere deskundigen.