Handhygiëne-training

Handhygiëne-training

Goede handhygiëne wordt gezien als de meest belangrijke methode om infecties in gezondheidszorginstellingen te voorkomen en te beheersen. Op basis van de 5 momenten van handhygiëne van de WHO kan onze trainingsoplossing jou en je personeel helpen te trainen en te verbeteren bij elk van deze cruciale momenten – in virtual reality.
Healthcare segment

Verbeter je handhygiëne in virtual reality

Tork VR Clean Hands Training and Education is een leuk en interactief spel, specifiek ontworpen om handhygiëne-training boeiender en meer inspirerend te maken dan ooit tevoren. Neem de rol aan van verpleegster of arts, zet je VR-headset op en bereid je voor op een nieuwe dienst op de virtuele afdeling. In een reeks situaties uit het echte leven kun je elk van de 5 momenten van handhygiëne van de WHO oefenen – met je eigen handen. Voldeed je de eerste keer niet aan de richtlijnen van de WHO? Probeer het opnieuw en je zult binnen de kortste keren perfecte handhygiëne-normen handhaven – zowel in de virtuele als in de echte wereld.

VR-glasses_800x200.jpg  


Download de app

Alles wat je hiervoor nodig hebt is een VR-compatibele smartphone, een VR-koptelefoon met afstandsbediening of equivalent om het spel te besturen en de app Tork VR Training. De app is beschikbaar via de App Store en Google Play. 
Voor iPhones/iOS adviseren we: Merge VR-koptelefoon (geen afstandsbediening vereist voor deze koptelefoon, klik op de koptelefoon om het spel te besturen); https://www.amazon.com/Merge-Goggles-Augmented-Adjustable-Comfortable/dp/B015CD6NVE
Voor Android-telefoons: Er zijn talloze VR-headsets om uit te kiezen, afhankelijk van welke je telefoon je hebt. Ze werken allemaal prima, van kartonnen versies tot duurdere headsets. Belangrijk: Denk eraan dat je een Bluetooth-afstandsbediening nodig hebt om het spel te besturen. 
 
Hoe te downloaden
 
 • Zorg ervoor dat je een VR-bril hebt die werkt met je smartphone
 • Download de app op je telefoon via de AppStore of GooglePlay
 • Verbind de afstandsbediening aan je telefoon met behulp van Bluetooth
 • Start de app op en plaats de smartphone in je VR-bril
 • Afstellen en kalibreren
 • Stap onze virtuele wereld binnen en kies of je wilt spelen als verpleegkundige of arts
Healthcare segment

Virtual reality om beter te leren

Virtual reality maakt het trainen niet alleen leuk en boeiend, het is ook zeer effectief in het aansturen van gedragsverandering. Volgens onderzoek onthouden mensen slechts 10% van wat ze lezen, 20% van wat ze horen en 30% van wat ze zien. Wanneer ze een handeling echter uitvoeren of simuleren, onthouden ze bijna 90%.
Healthcare segment

Training op basis van recent onderzoek

Tork VR-training is gebaseerd op de WHO-richtlijnen voor handhygiëne in de gezondheidszorg. Om het een effectief hulpmiddel te maken voor het stimuleren van gedragsverandering en het verbeteren van de naleving van handhygiëne, hebben we het spel ontwikkeld in nauwe samenwerking met universitaire ziekenhuizen, gedragswetenschappers en andere deskundigen.

vr-training-icon-800x500.jpg

Wist je dat?

 • 1 op de 4 zorgverleners is onzeker of hun handhygiëne voldoet aan de richtlijnen.
 • 8 op de 10 wil graag betere handhygiëne-training ontvangen.
 • Huidige training wordt als te theoretisch, saai en passief beschouwd.
 • 1 op de 2 wil dat handhygiëne-training gebaseerd is op feiten en het laatste onderzoek.
 • Bijna 1 op de 5 zegt dat het zeer belangrijk is dat hun training interactief, leuk en boeiend is.


  

Neem contact op voor meer informatie of een demo.