WTC_Edodenhertog.jpg


Tork Vision Schoonmaken* markeert een nieuw tijdperk van schoonmaken

Dankzij de facility-managementoplossing voor data-gestuurd schoonmaken, zijn ze bij World Trade Center Amsterdam (WTC) nu 27% minder lang bezig met het schoonmaken van de sanitaire ruimtes en is de beschikbaarheid van handdoeken en toiletpapier gestegen naar bijna 100%. Hierdoor is het aantal klachten gedaald tot het absolute minimum.
 
WTC Amsterdam is een kantorencomplex met meer dan 125.000 vierkante meter kantooroppervlak en is de thuisbasis voor ongeveer 350 bedrijven. In de negen torens van het WTC zijn elke werkdag zo’n 5.000 tot 6.000 werknemers aan het werk. Dit betekent dat WTC Amsterdam de grootste collectie kantoorgebouwen is in Nederland.
 
Verbeterde schoonmaakkwaliteit en lagere kosten
Na een succesvolle test met Tork Vision Schoonmaken* in een van de torens, zijn D&B The Facility Group en WTC Amsterdam begin 2018 begonnen met het gebruik van de facility-managementoplossing in het hele complex. Edo den Hertog, Chief Operating Officer voor D&B Facility Group: “De schoonmaakindustrie is een zeer competitieve wereld. Er is altijd veel discussie over de kosten, maar aan het einde van de dag wil een klant als WTC Amsterdam gewoon het beste van het beste. De faciliteiten moeten er stralend uitzien om de huurders tevreden te houden. Daarom zijn we altijd op zoek naar mogelijkheden om gebruik te maken van innovaties. Tork Vision Schoonmaken* geeft ons de mogelijkheid om kwaliteit te verbeteren en de kosten laag te houden, wat een zeer unieke combinatie is binnen de schoonmaakindustrie.” 
 
Realtime data bespaart tijd
Verbonden apparaten in het hele complex verzamelen gegevens over vulniveaus en bezoekersaantallen. Sander Borggreve, Facility Manager bij WTC Amsterdam: “Het gebruik van de verschillende ruimtes en verdiepingen varieert. Met toegang tot actuele informatie, hoeven schoonmakers niet meer heel de dag heen en weer te gaan om elke ruimte te controleren. Op deze manier besparen we tijd en daarmee ook geld.” 
 
Een nieuwe manier van werken
Elmer Engel, Business Line Manager voor D&B: “Deze nieuwe en slimme manier van werken is een aanzienlijke verandering voor schoonmakers. Dankzij de combinatie van actuele informatie en kwaliteitsbeoordelingen in de software, weten we precies waar en wanneer er schoongemaakt moet worden.” 
 
“Dankzij nieuwe technologische innovaties als Tork Vision Schoonmaken* kunnen wij onze diensten verbeteren. Door tijd te besparen op onnodige schoonmaakrondes en dispensercontroles, kunnen we meer tijd besteden aan het leveren van hoogwaardige service. De persoonlijke touch zal er altijd zijn”, aldus Edo Den Hertog. Sander Borggreve sluit af: “We staan aan de vooravond van een nieuwe standaard in schoonmaken. Dit is een goed begin. Ik kijk uit naar wat de toekomst brengt binnen onze industrie.”
 
 
 
*Tork Vision Schoonmaken had hiervoor de naam Tork EasyCube®
Edo den Hertog, Chief Operating Officer voor D&B Facility Group
"Tork Vision Schoonmaken* geeft ons de mogelijkheid om kwaliteit te verbeteren en de kosten laag te houden, wat een zeer unieke combinatie is binnen de schoonmaakindustrie."
Edo den Hertog, Chief Operating Officer for D&B Facility Group (*Tork Vision Schoonmaken had hiervoor de naam Tork EasyCube)