TOL_PaperCircle_rectangle.jpg


Tork PaperCircle is een essentiële factor in onze missie om onze ecologische voetafdruk te verlagen.

 
Met het invoeren van Tork PaperCircle® heeft Commerzbank in Duitsland een grote stap gezet om hun doel van een neutrale CO2-voetafdruk te bereiken. In 2016 is Commerzbank begonnen aan een pilotproject in één kantoor, waarbij 12 ton papieren handdoeken werden gerecycled. Na een jaar is het programma bij 17 kantoren van Commerzbank, en de hoeveelheid gerecyclede handdoeken is toegenomen tot 72 ton per jaar.

“We zijn er trots op dat we deel uitmaken van dit project en het eerste Duitse bedrijf zijn dat deze dienst heeft geïmplementeerd. Het is simpelweg geweldig en we hebben een grote stap gezet richting een neutrale CO2-voetafdruk, wat een van de belangrijkste doelen van Commerzbank is” aldus Specialist Facility Manager Dirk Middelmann.

 

Commerzbank is een toonaangevend Duits bedrijf voor bancaire- en financiële diensten, gevestigd in Frankfurt, met een ambitieus plan om duurzamer te worden. Een van hun belangrijkste maatregelen is om de ecologische voetafdruk van hun werkzaamheden te verlagen. In 2017 ging Commerzbank op zoek naar oplossingen om de ecologische voetafdruk van hun kantoren te helpen verlagen. Ze hebben toen besloten om Tork PaperCircle® te implementeren, een unieke recycledienst voor papieren handdoeken.

 

Aan het begin van de test leverde Tork communicatiemateriaal om de medewerkers van Commerzbank te informeren over de dienst en hoe het werkt. Deze communicatie diende ook om ervoor te zorgen dat de papieren handdoeken op de juiste manier worden gesorteerd, aangezien dat essentieel is om de zuiverheid te bereiken die nodig is voor het recyclen van papieren handdoeken.

“Tijdens de testfase heeft Tork ons geholpen met uiteenlopend communicatiemateriaal, van verschillende bijeenkomsten tot de eenvoudige stickers op de muren. Na de implementatie in de eerste twee gebouwen zagen we dat minimale communicatie al genoeg is om de processen te veranderen,” zegt Dirk Middelmann.

 

Dankzij de ondersteuning van het team van Tork PaperCircle® was de implementatie eenvoudig en konden de processen met minimale moeite worden veranderd, aldus Dirk Middelmann.

 

“Dankzij de communicatie op ons intranet hebben we van onze collega’s veel positieve reacties gekregen over de nieuwe dienst, na drie maanden actieve inzameling van de papieren handdoeken. Na onze eerste correspondentie via e-mail en berichten en nadat we extra afvalbakken in de sanitaire ruimten hebben geplaatst, hebben we bijna 99% zuivere papieren handdoeken bereikt in deze speciale afvalbakken,” zegt Dirk Middelmann.

 

Nu gebruiken bezoekers en werknemers van Commerzbank de sanitaire ruimten zoals ze gewend zijn, maar gooien ze hun papieren handdoek in een afzonderlijke afvalbak nadat ze hun handen hebben gedroogd. Schoonmakers legen de afvalbakken en houden de handdoeken apart op hun karretje. Een recyclepartner haalt de papieren handdoeken op en brengt ze naar een plaatselijke fabriek van Essity, waar ze worden gerecycled tot nieuwe hygiëne-tissueproducten. Op deze manier zorgen Tork PaperCircle® en Commerzbank samen voor een CO2-voetafdruk die ten minste 40% lager is, en kunnen ze het afval en de negatieve invloed op het milieu verminderen.

 

“Aan het einde van de test hadden we 72 ton aan huishoudelijk afval omgezet in recyclebaar papier. In samenwerking met onze leveranciers, en het bedrijf Essity in het bijzonder, zijn we tot een oplossing gekomen die onze ecologische voetafdruk met ten minste 40% heeft verminderd,” zegt Dirk Middelmann.

 

“Met recycling kunnen we onze ecologische voetafdruk verlagen en komt er zo’n 20% minder afval uit de betrokken gebouwen. Tork PaperCircle® zet ons neer als een recyclingpionier onder Duitse bedrijven”, zegt Dirk Middelmann tot slot.

Bronnen

Vergeleken met Tork H2 Universal-vullingen 150299
2-laags servet in Tabletop-dispenser vergeleken met Fastfold (Tork dispenser: 271800 en Tork vulling: 10933)
Schatting op basis van een door derden gecontroleerde levenscyclusanalyse voor gemiddelde EU-condities, waarbij rekening is gehouden met vermeden processen door alternatief gebruik van verse vezels en energie. Potentiële besparing in kg CO2e wordt berekend op basis van het resultaat van de levenscyclusanalyse en het aan ons gerapporteerde verzamelde gewicht. Schatting mag niet worden gebruikt voor berekeningen van de CO2-voetafdruk of rapportagedoeleinden.