Digitaal schoonmaakbeheer zorgt voor topkwaliteit bij ‘Welle 7’

Het stedelijke conceptcentrum ‘Welle 7’, een mix van bedrijven, amusement, onderwijs en shopping op acht etages, met een totale oppervlakte van 14.000 vierkante meter, wenste een optimale schoonmaakkwaliteit. Daarom koos Migros Aare, de operator van het centrum, voor de implementatie van Tork EasyCube®, de digitale tool voor datagestuurd schoonmaken.

facility_manager_Luciana_Cafaro_rectangle.jpg

Luciana Cafaro, sitemanager van FARO bij Welle 7, weet het zeker: “Zonder Tork EasyCube® zou ons werk hier bij Welle 7 niet zo efficiënt kunnen worden uitgevoerd als nu het geval is dankzij dit systeem. Net zoals alle andere bedrijven moeten we besparen op kosten. Dankzij Tork EasyCube® zijn onze schoonmaakbeheerprocessen echt heel erg efficiënt.”


cleaner_ipad2_rectangle.jpg

“Dankzij de data die via Tork EasyCube® worden verzameld, weet ons schoonmaakpersoneel altijd precies waar ze nodig zijn. Dit bespaart tijd en kosten en zorgt ook voor minder stress.” – Aldus Luciana Cafaro, facilitair manager van Welle 7 


Welle7_aisle3_rectangle.jpg

Iedere dag trekken er tot wel 60.000 forensen door het centraal station van Bern in Zwitserland. En dit is precies de groep mensen waarop Welle 7, dat precies naast het station ligt, zich richt. Of het nu gaat om lunchpauze, een werkbijeenkomst in de werkruimte of even winkelen na werktijd: een optimale klantenervaring vraagt om sanitaire ruimten die gereinigd worden volgens de hoogste normen zonder lange rijen of lege dispensers.


toilet_roll_dispenser_horizontal_rectangle.jpg

“Het is voor ons het belangrijkst dat onze klanten tevreden zijn en dat zij terug willen komen. Het feit dat onze bezoekers vinden dat onze sanitaire ruimten heel schoon zijn, bewijst dat het systeem ons kan helpen om een zeer hoge standaard voor schoonmaak te kunnen garanderen. Hierdoor besparen we ook middelen”, aldus centermanager Lukas von Känel.


cleaner_horizontal_rectangle.jpg

Terwijl de bezoekers winkelen of trainen in een van de fitnessruimten, zorgen medewerkers van facilitair dienstverlener FARO Reinigungen AG ervoor dat de voorzieningen brandschoon zijn.


soap_dispenser_horizontal2_rectangle.jpg

Vertaald in cijfers betekent dit dat, ondanks het feit dat het bezoekersaantal met 42 procent is toegenomen tussen augustus 2016 en november 2016, het nog steeds mogelijk was om de tijd met lege dispensers met 68 procent te verlagen.

Tork EasyCube® draagt in grote mate bij aan de reden dat klanten zich op ieder moment van hun bezoek goed kunnen voelen.

Lukas von Känel

Centermanager