NASCAR_racing.jpg

Hoe NASCAR-coureurs zich klaarmaken voor 320 km/u

Als voormalig NASCAR-coureur en tweevoudig kampioen bij ARCA Racing Series, weet Bill Venturini goed hoe het is om hoog te presteren. Dit geldt ook voor Kevin Radvany, de Team Manager voor Hillman Racing. Ze zijn het er beide over eens dat functionele werkdoeken voor eenmalig gebruik hun team hebben geholpen om de prestatie van autoshop tot pitstop te verhogen.

low-lint_wipers.jpg

Toen Venturini met Tork begon samen te werken is Tork op bezoek geweest en hebben ze alles bekeken wat het raceteam doet. Ze stelden pluisvrije werkdoeken voor, omdat deze geen restjes achterlaten op de auto voor het lakken.


improve_racing_performace.jpg

Om hun prestatie te verbeteren is het team van Hillman Racing ook overgestapt van textielen doeken op werkdoeken en industriële reinigingsdoeken van Tork. Kevin Radvany ziet alleen maar voordelen: “Toen we gewone handdoeken gebruikten bestond het risico dat er metalen schilfers bij onze 750 HP motoren kwamen, waardoor de motor zou kunnen ontploffen.”


pit_stop_maintenance.jpg

Bill Venturini zegt: “We waren niet tevreden over de kwaliteit van de textielen doeken die we hiervoor gebruikten. Soms had je een doek waar metalen snippers aan waren blijven hangen, en dan haal je je hand open of verpest je de afwerking van de auto.”


wipers_cleaning.jpg

Bill Venturini vindt steeds weer nieuwe gebruikswijzen voor de multifunctionele handdoek; “Je kunt er alles mee, van olie opvegen of je handen wassen tot auto's polijsten.” 


NASCAR_peak_performance.jpg

Door alles schoon te houden is het mogelijk om toekomstige problemen vast te stellen. Als er iets lekt bij een auto die buitengewoon schoon is, dan kun je direct zien wat er lekt.


industry_efficiency.jpg

Kevin Radvany: “Met de oude dispensers was het altijd zo dat je een handdoek pakte en er 3-4 uitkwamen, wat zorgde voor meer afval en minder efficiëntie. Met Tork hebben we dit probleem niet. De producten komen ook snel binnen, en bij NASCAR draait alles om snelheid.”


industry_maintenance.jpg

De sleutel tot het succes van Venturini Motorsports is dat ze alles wat ze doen voortdurend controleren. Als ze iets tegenkomen dat mogelijk een probleem vormt, dan wordt dit niet genegeerd maar gerepareerd.


industry_heavy_duty.jpg

Kevin Radvany: “Ik heb in mijn hele leven eigenlijk maar twee auto's gehad. De reden dat ik ze zo lang kan houden is goed onderhoud. Of dat nu betekent dat ik remreiniger of Tork-werkdoeken gebruik bij het verversen van olie, ik houd ze altijd in topvorm.” 

Lees hier meer over onze aanbevelingen voor industriële taken: 

“Toen we gewone textielen handdoeken gebruikten bestond het risico dat er metalen schilfers bij onze 750 HP motoren kwamen, waardoor de motor zou kunnen ontploffen.”

Kevin Radvany

Team Manager van Hillman Racing