Wij brengen uw papieren handdoek bij u terug met Tork PaperCircle

Tork PaperCircle® is de eerste recyclingservice voor papieren handdoeken. Wij helpen uw bedrijf met recyclen – uw gebruikte handdoeken worden lokaal omgezet naar nieuwe hygiëne tissueproducten. Op dit moment testen wij Tork PaperCircle succesvol in Duitsland en Nederland. 

TOL_PaperCircle1_445x314.jpg  

Laten we samen de cirkel sluiten!
Overal ter wereld stappen we over op een circulaire economie. Dat komt door zowel toegenomen bewustzijn bij consumenten als overheidsinitiatieven zoals het EU-pakket voor circulaire economie. Bedrijven sluiten de cirkel voor elk deel van hun zakelijke activiteiten. Wereldwijd, lokaal, op kantoor en zelfs in de sanitaire ruimte. Tork draagt hier een steentje aan bij, door de cirkel voor professionele hygiëne in de sanitaire ruimte te sluiten. 
 
Daarom hebben we Tork PaperCircle® ontwikkeld, de eerste recyclingservice voor papieren handdoeken. Tork PaperCircle is een complete oplossing voor het verminderen van afval en het verlagen van uw ecologische voetafdruk met tenminste 40%, zodat u een belangrijk statement maakt naar uw werknemers en bezoekers.
 
TOL_PaperCircle2_445x314.jpg  
 
De voordelen voor u?
Tork PaperCircle vermindert uw afval zodat u uw duurzaamheidsdoelstellingen kunt halen – het verlagen van de ecologische voetafdruk voor handdoeken met tenminste 40%. Met Tork PaperCircle maakt u een belangrijk duurzaamheidsstatement naar uw werknemers en bezoekers.

recycle.jpg Sluit de cirkel 
zodat uw gebruikte papieren handdoeken nieuwe hygiëne tissueproducten worden, en geen afval
 
globe.jpg Haal uw doelstellingen voor afval en ecologische voetafdruk 
om een meer duurzame en circulaire onderneming te worden
 
graph.jpg Laat uw inzet zien 
op gebied van duurzaamheid door statistieken en feedback die u in uw communicatie kunt gebruiken
 
eye.jpg Vestig de aandacht 
op uw duurzaamheidsinitiatieven via creatieve communicatie in de sanitaire ruimte
 

Hoe Tork PaperCircle werkt
Zo werkt de service in de praktijk. Ons toegewijde team ondersteunt u bij de opzet, implementatie en doorlopend gebruik, zodat uw overgang naar een circulaire economie soepel en efficiënt verloopt.
 
  1. Uw bezoekers en werknemers gebruiken de sanitaire ruimten zoals ze gewend zijn, maar gooien hun papieren handdoek in de daarvoor bestemde afvalbak, nadat ze hun handen hebben gedroogd– informatieborden in de sanitaire ruimte maken dit eenvoudig en intuïtief
  2. Schoonmakers legen deze afvalbakken zoals gewoonlijk, maar houden de handdoeken apart op de trolley – wij bieden training en handleidingen voor deze aanpassingen in hun werkwijze
  3. Onze recyclingpartner verzamelt de papieren handdoeken en brengt ze naar de lokale Essity-papierfabriek
  4. De Essity-locatie recyclet de papieren handdoeken tot nieuwe hygiëne tissueproducten
  5. Uw gebruikte papieren handdoeken komen terug in de cyclus als nieuwe hygiëne tissueproducten
 
“Met recycling kunnen we onze ecologische voetafdruk verlagen en komt er zo’n 20% minder afval uit de betrokken gebouwen. Tork PaperCircle zet ons neer als een recyclingpionier onder Duitse bedrijven”, zei Dirk Middelmann, Corporate Real Estate Management, Commerzbank. 
 
Voor meer informatie, neem contact op met:
Peter Purmer
peter.purmer@essity.com
+31 6 229 50 573
 
 
*Resultaten van een levenscyclusanalyse (LCA) uitgevoerd door Essity Tork en geverifieerd door IVL (Swedish Environmental Research Institute Ltd), 2017, waar rekening is gehouden met de vermeden processen.

Minimaal -40%* ecologische voetafdruk

in vergelijking met huidige opties voor afvalverwerking*

“De gebouwen brengen zo’n 20% minder afval voort”