Signature_DriveThru_800x500.png

Tork Xpressnap® servetdispensers: vermindert verspilling en bevordert goede hygiëne  

2021-10-01


Tork helpt restaurants te voldoen aan de hygiëneverwachtingen van gasten 


Als gevolg van COVID-19 zijn de verwachtingen van de consument ten aanzien van de hygiënestandaard in restaurants en cafés fors gestegen. Dit betekent dat elk detail er nu meer dan ooit toe doet. Tork, een merk van Essity, biedt diverse hygiëne-oplossingen die restaurants helpen bij deze details om gasten een veilig gevoel te geven. Waaronder de Tork Xpressnap® dispenser-lijn: volledig gesloten servetdispensers met een één-per-keer-dosering waarmee gasten enkel het papieren servet aanraken dat zij gebruiken. 
 
In het recent uitgevoerde Essity Essentials Initiative 2021 onderzoek geeft 42 procent van de consumenten aan zich zorgen te maken over een bezoek aan restaurants en cafés. Naarmate het bewustzijn van hygiënepraktijken toeneemt, zal ook de belangstelling van consumenten voor afhaalmaaltijden en drive-thru toenemen. Zo blijkt dat 40% van de consumenten in de VS naar de drive-thru gaat, afhaalmaaltijden haalt of gebruik maakt van bezorging, zelfs wanneer dineren in restaurants en cafés is toegestaan.1 Onderzoek wijst uit dat dit nieuwe consumentengedrag ook na de pandemie niet meer weg te denken is. 
 
Veel Quick Service Food and Drink (QSF&D) restaurants bieden hun servetten aan in open houders. Behalve dat dit leidt tot onnodige verspilling omdat gasten meer servetten pakken dan ze nodig hebben, betekenen open houders ook meer mogelijke aanrakingspunten en dus een groter risico op kruisbesmetting. Uit onderzoek blijkt dan ook dat bijna 8 van de 10 consumenten zich het veiligst voelen bij het gebruik van een afgesloten servetdispenser in plaats van een standaard servetdispenser.2 
 
Hygiënisch alternatief voor traditionele dispensers 
Dankzij een compact, volledig gesloten ontwerp en tijdbesparende voordelen biedt de Tork Xpressnap-lijn uitkomst voor restaurants van alle formaten. De servetdispensers zijn makkelijk te reinigen en gasten raken bovendien alleen aan wat ze daadwerkelijk nemen. De gesloten servetdispensers zijn hiermee een hygiënisch alternatief voor traditionele dispensers en open houders. 
 
Met de nieuwste innovatie, de Tork Xpressnap Elektronische Drive Thru servetdispenser, brengt Tork de voordelen van de gesloten servetdispenser naar drive-thru en afhaalservices. Met de toonbank- en wanddispenser wordt efficiënt en snel het juiste aantal servetten verstrekt voor elke bestelling, wat het tellen van servetten overbodig maakt. Het Tork Xpressnap systeem maakt gebruik van Tork Xpressnap vullingen die compatibel zijn met een breed scala aan zelfbedieningsdispensers – minder complexiteit en daarnaast aanvullende efficiency voordelen van consumptiereductie.
 
”Uit ons onderzoek blijkt dat gasten zich nog steeds zorgen maken over hygiëne en veiligheid. Het is belangrijk dat restaurants tegemoetkomen aan die bezorgdheid en daarom zijn we blij dat wij hen een hulpmiddel kunnen bieden. De Tork Xpressnap-lijn ondersteunt hen bij het bevorderen van hygiëne en daarmee het aantrekken van gasten zoals vanouds," aldus Katharina Berlingieri, Product Manager Napkins & Tabletop bij Tork. 
 
Meer informatie en achtergrond? 
Lees hier (NL) of hier (BE) meer informatie over hoe Tork bedrijven ondersteunt in het behalen van de nieuwe hygiënestandaard. 
Voor restaurantmanagers die meer willen weten over hulpmiddelen om de nieuwe hygiënestandaard te waarborgen klik hier (NL) of hier (BE) en voor meer informatie over Tork Xpressnap / Tork Xpressnap Fit , klik hier (NL) of hier (BE).
 
 
 1Enquête uitgevoerd door Technomic in juli 2020 met 1000 respondenten uit Amerika 
 2Enquête uitgevoerd door Technomic in mei 2020 met 700 respondenten uit Amerika 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Stefan Bruckmann, Brand Activation Manager DACH & BNLX
+49 (0)621 778 4734
stefan.bruckmann@essity.com