Tork-Vision-Cleaning-Healthcare_800x500.jpg 

Tork helpt een veilige zorgomgeving te ondersteunen met Tork Vision Schoonmaken   

09.02.2022
 
Tork biedt een verbeterde datagestuurde schoonmaakoplossing die helpt de efficiëntie te verbeteren en schoonmaakteams in staat stelt meer tijd te besteden aan schoonmaak van kritische ruimten.  
 
Tork heeft in 2014 als koploper in de industrie zijn allereerste datagestuurde schoonmaakoplossing ontwikkeld. In die tijd werd er weinig nagedacht over de impact van hoe digitale oplossingen konden helpen de operationele efficiëntie te maximaliseren. Tork bouwt door de nieuwe en hoge kwaliteitseisen op schoonmaak, operationele efficiëntie en hygiëne zijn ervaring in datagestuurde schoonmaak verder uit en introduceert een verbeterd aanbod genaamd Tork Vision Schoonmaken. De verschuiving naar datagestuurd schoonmaken is door de pandemie belangrijker dan ooit. 
 
De pandemie heeft een nog scherpere focus gelegd op infectiepreventie in de gezondheidszorg, wat nog meer schoonmaakwerk betekende voor de toch al drukke schoonmaakteams. 
Door schoonmaaksystemen te digitaliseren, kunnen medewerkers in de gezondheidszorg en schoonmaakmanagers realtime-gegevens gebruiken om te begrijpen wanneer en waar er in hun faciliteiten moet worden schoongemaakt. Dit verhoogt de operationele efficiëntie en bespaart personeel tijd die kan worden besteed aan meer hygiënekritische reiniging. 
 
Volgens gegevens van bestaande Tork-klanten heeft de overstap naar datagestuurde schoonmaak geholpen met:
  • 20% minder schoonmaakuren1, waardoor er extra tijd beschikbaar is voor meer kritieke taken;
  • 99% van de tijd dispensers zijn gevuld2;
  • 91% minder dispensercontroles, wat honderden personeelsuren per jaar bespaart3;
  • Tot 30% meer klanttevredenheid4 
"In de loop der jaren hebben onze klanten zich gerealiseerd dat datagedreven schoonmaak veel meer voordelen oplevert dan slimmere personeelsbezetting, snellere oplostijden en optimale schoonmaakfrequenties", aldus Doris Berens-Bredahl, Marketing Manager Health Care. "Het gebruik van de inzichten uit realtime-data heeft ervoor gezorgd dat ze hun hele manier van werken hebben kunnen transformeren en betere resultaten hebben kunnen behalen. In een recent klantenonderzoek zegt 100% dat datagestuurd schoonmaken hen helpt de hygiëne in hun faciliteit te verbeteren en geeft 85% aan dat datagestuurd schoonmaken helpt voor een veiligere omgeving gedurende COVID-19."5 
 
Upgraden was nog nooit zo eenvoudig 
 
Afhankelijk van de faciliteitbehoeften- en vereisten, kiezen klanten tussen drie datagestuurde schoonmaakaanbiedingen degene die het beste past bij de specifieke schoonmaakactiviteiten. Tork Vision Schoonmaken gebruikt een bezoekersteller en verbonden dispensers om schoonmakers en facilitymanagers toegang te geven tot realtime-gegevens over acute schoonmaakbehoeften:
  • Hardware in de vorm van bezoekerstellers, netwerkpunten en de binnen de markt grootste selectie van Internet of Things (IoT) aangesloten dispensers.
  • Facility management software die verzamelde realtime-data weergeeft op desktops, tablets of smartphones en eenvoudige rapportage en andere administratieve taken mogelijk maakt.
  • Onboarding- en Succesprogramma inclusief installatie, training, support en evaluaties.
Lees hier (NL) of hier (BE) meer over hoe Tork bedrijven ondersteunt met het waarborgen van de hygiënenorm door middel van digitale oplossingen. 
 
1Gemeten over bijna 13.000 aangesloten dispensers in de periode juni-december 2019, gebaseerd op tijd per maand dat een dispenser leeg is ten opzichte van totale tijd per maand. 
2Gebaseerd op klantenfeedback op dispensercontroles over een periode van 6 maanden voor en na het installeren van Tork Vision Schoonmaken (tussen June-December 2019). Gemeten over 16 locaties aangesloten op Tork Vision Schoonmaken, waarbij elke dispensercontrole ca. 20 seconden duurt. 
3Gebaseerd op de gedocumenteerde resultaten van drie Tork Vision Schoonmaken klanten, gemeten voor en na de implementatie van Tork Vision Schoonmaken.
4Meting van bezoekerstevredenheid in twee Tork Vision Schoonmaken toiletten en twee traditionele behouden toiletten bij de ISSA/Interclean exhibitie, mei 2016. 
5Gebaseerd op enquête resultaten uitgevoerd in maart 2021 op basis van 34 huidige Tork Vision Schoonmaken klanten in Europa en Noord Amerika. 
 
NOTE: Tork Vision Schoonmaken was voorheen bekend als Tork EasyCube®.
 
 
 
 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Stefan Bruckmann, Brand Activation Manager DACH & BNLX
+49 (0)621 778 4734
stefan.bruckmann@essity.com