guy-drinking-coffee_800x500.jpg 

Essity en McDonald's sluiten in Duitsland de cirkel voor papieren bekertjes

2021-10-19
 
 
Drank-, milkshake- en ijsbekers zullen worden hergebruikt voor de productie van toiletpapier van Essity’s toonaangevende hygiëne merk Tork.
 
Uit de pilot is gebleken dat Essity de papieren bekertjes, nadat ze versnipperd zijn, met succes kan gebruiken als materiaal in een deel van hun fabrieken. De versnipperde bekers worden met andere papiervezels gemengd voor de productie van Tork toiletpapier.
 
‘’We zijn enthousiast om met onze klanten samen te werken aan duurzaamheidsprojecten als deze. Het combineren van onze recyclingtechnologie en kennis van circulaire diensten met de duurzaamheidsambities van McDonald's Deutschland LLC, maakt een toekomstig bedrijfsmodel mogelijk dat helpt de circulaire kringloop te sluiten” aldus Don Lewis, President Essity Professional Hygiene.
 
Alle verzamelde papieren bekertjes van McDonald's vestigingen in Duitsland zullen worden gerecycled, waardoor het afval met naar schatting 1.200 ton per jaar wordt verminderd. Deze overeenkomst is een win-winsituatie voor beide bedrijven, omdat het helpt om de afval- en Co2 voor McDonald's Deutschland LLC te verminderen, terwijl Essity haar eigen circulaire ambities kan waarmaken.
 
Deze oplossing is een uitbreiding van de Tork PaperCircle® recyclingservice, Essity's bekroonde circulaire service voor het recyclen van gebruikte papieren handdoeken tot toiletpapier.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Stefan Bruckmann, Brand Activation Manager DACH & BNLX
+49 (0)621 778 4734
stefan.bruckmann@essity.com