VR-clean-hands-training_800x500.png

Tork PaperCircle maakt gebruikte papieren handdoeken volledig circulair tijdens COP26 

2021-11-15
 
De Tork PaperCircle®-service van Essity recyclet de op de conferentie gebruikte Tork papieren handdoeken. 
 
Wereldwijd hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity maakt bekend dat tijdens de 26e VN-klimaatconferentie (COP26) in meer dan 80 sanitaire ruimtes gebruik is gemaakt van haar circulaire dienst Tork PaperCircle. Tijdens deze twee weken durende wereldwijde klimaattop in Glasgow, Schotland, lag de focus specifiek op het opschalen van circulaire initiatieven om de economie koolstofvrij te maken en het voortouw te nemen in de aanpak van klimaatverandering. De top markeerde een beslissend moment voor klimaatactie.
 
Tork PaperCircle is ‘s werelds eerste circulaire recyclingdienst voor papieren handdoeken, waarbij gebruikte handdoeken worden omgezet in nieuwe papieren hygiëneproducten. Door Tork PaperCircle te implementeren gedurende de COP26-conferentie, droegen de organisatoren bij aan een circulaire samenleving. Hiermee werd het afval van de conferentie met ten minste 20%1  en de C02-uitstoot van de ingezamelde papieren handdoeken tot wel 40%2 verminderd. Hoewel papieren handdoeken de meest gebruikte methode zijn voor het drogen van handen3, wordt momenteel slechts 1% teruggewonnen voor recycling. Hieruit blijkt dat papieren handdoeken een onbenutte kans blijven voor een circulair bedrijfsmodel.
 
“In ons streven naar verduurzaming helpen we klanten en hun afvalbeheerders om circulair te worden met onze innovatieve Tork PaperCircle-service. Wij zijn ontzettend blij dat Tork PaperCircle is gebruikt tijdens de COP26, ‘s werelds belangrijkste bijeenkomst op het gebied van klimaatverandering. Met Tork PaperCircle maakten de afgevaardigden deel uit van een circulaire oplossing waarmee gebruikte materialen efficiënt, doelgericht en herhaaldelijk gebruikt kunnen worden”, aldus Don Lewis, President Professional Hygiene bij Essity.  
 
Er worden ruim 35 miljoen gebruikers op meer dan 150 verschillende locaties in Europa bereikt met Tork PaperCircle. De service bouwt voort op toegewijde samenwerkingen tussen klanten, afvalverwerkingsbedrijven en Tork. Door een circulaire kringloop voor papieren handdoeken te creëren, lopen Essity en Tork voorop in de verandering van de industrie. 
 
Tork PaperCircle is slechts één voorbeeld van Essity’s bijdrage aan de klimaatdoelstellingen van het Akkoord van Parijs, en als mede-ondertekenaar van het Global Compact-duurzaamheidsinitiatief van de VN. Om vooruitgang te boeken met deze initiatieven geeft Essity prioriteit aan 6 van de 17 VN-doelen, waarbij de nadruk ligt op onder meer klimaatactie, verantwoorde consumptie en productie, schoon water en sanitaire voorzieningen. 
 
Lees hier (NL) of hier (BE) meer en kijk of Tork PaperCircle ook beschikbaar is in jouw sector. 
 
 
1Gebaseerd op resultaten van de Tork PaperCircle proefstudie onder klanten in Duitsland en Nederland
2Gebaseerd op een levenscyclusanalyse voor Europa, waarbij rekening is gehouden met de vermeden processen, uitgevoerd door Essity en geverifieerd door IVL, Swedish Environmental Research Institute Ltd, 2017
3Gebaseerd op een levenscyclusanalyse voor Europa, waarbij rekening is gehouden met de vermeOnderzoek uitgevoerd in maart 2021 door United Minds in samenwerking met CINT. De enquête bestreek 7 markten, waaronder China, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zweden, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten met in totaal 7063 respondenten. en processen, uitgevoerd door Essity en geverifieerd door IVL, Swedish Environmental Research Institute Ltd, 2017 
 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Stefan Bruckmann, Brand Activation Manager DACH & BNLX
+49 (0)621 778 4734
stefan.bruckmann@essity.com