PeakServe_1_Original.tif
Sanitaire ruimte

Tork PeakServe® handdoekdispenser bedient grote menigten zonder oponthoud

29/08/2017

Drukbezochte toiletten op bijvoorbeeld vliegvelden en stadions kunnen vaak vies en overvol zijn. Speciaal voor deze locaties introduceert Tork, onderdeel van Essity en wereldwijd leverancier van hygiëneproducten, vandaag een nieuwe oplossing waarmee bezoekers hun handen sneller en eenvoudiger kunnen drogen: Tork PeakServeTM. De dispenser bevat een nieuw soort papieren handdoekjes waardoor het een grotere capaciteit kan bieden en geeft doekjes sneller en zonder onderbreking uit. Facility managers kunnen hiermee per navulling 250 procent meer bezoekers bedienen.

Zeist, 29 augustus 2017 - Drukbezochte toiletten op bijvoorbeeld vliegvelden en stadions kunnen vaak vies en overvol zijn. Speciaal voor deze locaties introduceert Tork, onderdeel van Essity en wereldwijd leverancier van hygiëneproducten, vandaag een nieuwe oplossing waarmee bezoekers hun handen sneller en eenvoudiger kunnen drogen: Tork PeakServe®. De dispenser bevat een nieuw soort papieren handdoekjes waardoor het een grotere capaciteit kan bieden en geeft doekjes sneller en zonder onderbreking uit. Facility managers kunnen hiermee per navulling 250 procent meer bezoekers bedienen. 


Eén op de drie bezoekers vermijdt toilet
“Tijdens grote evenementen en bijeenkomsten staat de beleving van de bezoekers voorop en sanitaire voorzieningen hebben hier een directe impact op. Grote menigten zetten sanitaire voorzieningen sterk onder druk. Navullingen zoals zeep en papier zijn binnen no time op en schoonmakers hebben vaak moeite om de sanitaire behoeften bij te benen”, aldus Yolanda Corbeek, Product & Segment Manager Washroom. Nieuw onderzoek laat zien dat vieze en overvolle toiletten de grootste stoorzender zijn voor gasten op drukbezochte locaties zoals sportstadions. Het levert zelfs meer ergernis op dan geweld en lange wachtrijen. “Gasten willen simpelweg niet worden opgehouden bij het toilet, zeker niet een vieze. 70 procent van de ondervraagden gaf aan wel eens een slechte ervaring met een toilet te hebben gehad. Een derde van de gasten vermijdt toiletten compleet. Zij letten hierdoor ook sterk op wat ze eten en drinken tijdens hun bezoek aan het evenement. Dit kan grote gevolgen hebben voor de omzet”, zegt Corbeek.

Meer flexibiliteit, grotere capaciteit
Met Tork PeakServe® zijn drukbezochte toiletten beter voorbereid op grote menigten, dankzij een nieuw en gepatenteerd type papieren handdoekjes. De dispenser combineert de hoge capaciteit van handdoekrollen en de eenvoudige manier van bijvullen van papieren handdoekjes in een hybride oplossing. De innovaties op een rij:

Verbeterde handdoek-uitgave: de handdoekjes zijn zo in elkaar gevouwen dat elke navulling een ononderbroken set papier is. Hierdoor ontstaat een continue flow waardoor een grote menigte snel en zonder onderbrekingen of verstoppingen de handen kan drogen.
        Daarnaast geeft de dispenser de handdoekjes uit vanaf de bovenkant van de stapel, in plaats vanaf de onderkant, waardoor de handdoekjes sneller en makkelijker gepakt kunnen worden. 

Hoogste capaciteit in de markt: De nieuwe handdoekjes worden twee keer zoveel samengeperst tijdens productie als gewone handdoekjes. Hierdoor heeft Tork PeakServe® een hogere capaciteit dan andere systemen wat ervoor zorgt dat de dispensers niet onverwacht leeg zijn.
        De dispensers hebben de capaciteit om ruim 1.000 gasten van handdoekjes te voorzien. Dat zijn er 600 meer dan bestaande dispensers.

Flexibeler hervullen: Tork PeakServe® kan twee keer zo snel worden hervuld en te allen tijde worden aangevuld. Schoonmakers krijgen hierdoor meer flexibiliteit om zich tijdens momenten van grote drukte te focussen op de belangrijke schoonmaaktaken, zonder dat zij zich zorgen
        hoeven te maken om lege dispensers, en deze pas hervullen tijdens wat minder hectische momenten.


“Stel je voor, je bent bij een voetbalwedstrijd samen met 50.000 andere toeschouwers en het is één minuut voor rust. Dan weet je dat de toiletten al vol beginnen te stromen. Een elektrische heteluchtdroger doet er minstens 10 seconden over om iemands handen te drogen. De Tork PeakServe® daarentegen, bedient een gast in slechts 3 seconden. Dat maakt echt een groot verschil bij het bedienen van grote menigten en het bevorderen van de doorstroom,” aldus Corbeek.


Onderzoeksinzichten in drukbezochte toiletten:

● 71 procent van de bezoekers van drukbezochte toiletten omschrijft deze ervaring met regelmaat als slecht.

● 28 procent van hen zegt zelfs vaak (of altijd) een slechte ervaring te hebben.

● 42 procent geeft aan dat een slechte ervaring met het toilet ook een negatief effect heeft op hun algemene ervaring van een evenement.

● Bijna 4 op de 10 mensen vertelt een familielid of vriend over een slechte toilet ervaring (en 4 procent post er iets over op social media).

● Vieze en overvolle toiletten zijn de grootste ergernis voor bezoekers van evenementen. De voornaamste reden hiervoor is de angst voor vieze en onhygiënische omstandigheden (37 procent), maar ook tijd speelt een rol. Opgehouden worden op het toilet en daardoor een deel van het evenement 
        missen werden ook genoemd als belangrijke redenen. 

● Een derde (32 procent) van de gasten vermijdt toiletbezoeken en past ook de consumptie van eten en drinken hierop aan.


Over het onderzoek:

Het onderzoek is uitgevoerd door IPSOS, in opdracht van Essity, door middel van een online enquête onder 3.000 respondenten die in de afgelopen negen maanden een drukbezochte locatie (>100 mensen) hebben bezocht. De enquête is uitgevoerd in 2016 in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Polen en Zweden.


Link naar video:

Korte film met meer informatie over Tork PeakServe®