5359x3572Closer image throwing hand towel_DSR5374.png
Algemeen

Essity en Tork PaperCircle winnaar van de Cleaning Industry Environmental Business Award

15/11/2019

Op 22 oktober werd Essity bekroond met de Zweedse Cleaning Industry Environmental Business Award, waar de unieke circulaire service Tork PaperCircle in de schijnwerpers werd gezet als het voorbeeld van Essity’s inzet voor een circulaire maatschappij.

Tork PaperCircle is een innovatieve circulaire service voor het sorteren, verzamelen en recyclen van papieren handdoeken tot nieuwe tissueproducten. Vertrouwen op sterke partnerschappen in de hele waardeketen van recycling. Distributeurs, facilitair beheer, medewerkers en recyclingpartners zijn allemaal belangrijk voor deze circulaire service. Maakt het mogelijk om tissuevezels opnieuw te gebruiken door afval om te zetten in een kostbare grondstof.
 
Dit jaar is Tork PaperCircle van Essity de winnaar van de Cleaning Industry Environmental Business Award in Zweden. Deze prijs werd toegekend door een jury met leden uit de Zweedse schoonmaakindustrie op basis van de volgende motivering:
 
“Met Tork PaperCircle® zet Essity woorden om in daden voor een circulaire maatschappij. Een product binnen een gesloten systeem terugwinnen is iets unieks. Afval en uitstoot verminderen is iets waar alle bedrijven naar moeten streven, niet in de toekomst maar vandaag. Essity neemt het voortouw en laat ons zien dat het mogelijk is.”
 
Miljöpris.jpg– Het is geweldig dat Tork PaperCircle al zo snel zoveel aandacht krijgt. We zijn al benaderd door verschillende bedrijven en gemeenten die de service willen implementeren.  Deze prijs bewijst maar weer dat duurzame oplossingen gewild zijn, met name oplossingen die eenvoudig en slim zijn en bijdragen aan een beter milieu, aldus Helena Taghizadeh, Regional Marketing Manager, Tork bij Essity.
Meer weten over Tork PaperCircle?